Wat heb je nodig om te tuften?

Wat heb je nodig om te tuften?

Wat Heb Je Nodig om te Tuften?

De Essentiële Benodigdheden voor Rug Tufting

Welkom bij Dutch Tufting, waar we je alles vertellen wat je moet weten over tuften. Als je net geïnteresseerd bent geraakt in deze boeiende techniek, ben je misschien benieuwd naar wat je allemaal nodig hebt om aan de slag te gaan. Geen zorgen, we hebben alles voor je op een rijtje gezet!

 

Benodigdheden voor Tuften: Stap voor Stap

  • Tufting Gun: Een essentieel gereedschap voor tuften. Kies een hoogwaardig tuftingpistool dat niet te zwaar en gemakkelijk in gebruik is. Ons eigen model tufting gun is de AK-DUO PRO. We geven hier 1 jaar volledige garantie op, omdat je zeker mag zijn van een duurzaam en betrouwbaar apparaat. 

 

 

 

  • Tufting stof: Kies een stevige stof zoals het polyester tufting doek. Deze stof moet strak op een frame kunnen worden gespannen en voldoende ruimte bieden voor het maken van lussen. Veel gebruikte doeken zijn polyester, katoen of jute. Verreweg de meeste tufters gebruiken het grijze polyester tufting doek, omdat deze niet snel scheurt en erg eenvoudig op te spannen is.

  • Garen: Ga voor hoogwaardig en duurzaam garen als je een tufting creatie maakt om vervolgens te verkopen of zelf voor lange termijn te gebruiken. Echter kiezen de meeste tufters om garen te halen bij hobbywinkels, mede omdat de prijzen van garens erg hoog zijn.


  • Frame: Een stevig frame is essentieel om de tuftingstof strak te kunnen spannen tijdens het tuften. Zorg ervoor dat het frame groot genoeg is voor het formaat van je project.


  • Tufting schaar en tondeuse: Een scherpe schaar of een tapijttondeuse is nodig om garen af te knippen en eventuele losse draden weg te werken. Veel tufters raden een tapijttondeuse aan, omdat dit enorm veel tijd scheelt tijdens het finetunen van je getufte rug. Je kan er het tapijt egaal mee scheren, maar ook de kleuroverloop vloeiend laten overlopen door tussen de naden in te scheren.   • Optioneel: Lijm, secundair doek en/of bindingstape: Afhankelijk van je project en voorkeur, kan het essentieel zijn om de achterkant van het doek te lijmen (zodat de garen op zijn plek blijven), een secundair doek te gebruiken (om een professionele en zachte onderkant te creëren) en bindingstape (om de randen mee af te dekken). 


Conclusie: Klaar om te Tuften!
Met deze essentiële benodigdheden ben je klaar om aan de slag te gaan met tuften. Of je nu een beginner bent of een ervaren tufter, het belangrijkste is om te genieten van het creatieve proces en je eigen unieke tuftingcreaties te maken. 
Mochten we je warm hebben gemaakt om te starten met tuften? Dan raden we je aan om deze tijdelijke aanbieding eens te bekijken! 

Lire ensuite

Is het moeilijk om te tuften?

laissez un commentaire

Ce site est protégé par reCAPTCHA, et la Politique de confidentialité et les Conditions d'utilisation de Google s'appliquent.